Ana içeriğe atla

Galatasaray 2-1 Gaziantepspor


Ligin en çok şut çeken takımıyla, ligin en az şut çeken takımının karşılaşmasında Antep beklenenin dışında daha iyi, daha etkili başlayan taraf oldu nitekim golü de buldu. Şuana kadar bir maçta en fazla 4 isabetli şut çekebilen Antep ilk yarıda Muslera’nın kalesine 3 isabetli şut çekti. Bu 3 şutun 2’si Galatasaray’ın uyduğu ilk 10 dakikada geldi. Galatasaray’ın belalısı olan Muhammet’in golü, Galatasaray’ı uykudan uyandırdı. Podolski’nin 39 saniyede yapılan 15 pasın ardından gelen müthiş golü Galatasaray’ın bu sezon attığı en iyi goldü. İlk 10 dakikayı çıkarırsak bence Galatasaray’ın dün oynadığı oyun bu sezon ki en iyi oyunuydu. Kapanan Antep’e karşı net pozisyonlara girdi. Sağda Podolski, solda Yasin, geriden gelen Carole ve Denayer'ın katkısı Galatasaray’ın bu pozisyonlara girmesinde çok etkili oldu. Özellikle Podolski attığı golün dışında Yasin ve Umut’a 2 güzel, asistlik pas verdi. Podolski ilk yarı biterken soyunma odasına 1 gol, 2 asist ile girebilirdi ki bu bağlamda da Podolski dün adeta sağda olmaz diyenlere nispet yaparcasına geldiği günden beri oynadığı en iyi futbolu oynadı. Şampiyonlar Liginde hem 2.lik hem de 3.lük açısından çok önemli olan Astana maçı öncesinde Podolski’nin iyi oynaması da Galatasaray için güzel oldu.

Bilal-Jose ikilisi Trabzon deplasmanında olduğu gibi yine kusursuz oynadılar. 32 yaşındaki Bilal, 11.29 km ile maçın en çok koşan futbolcusuydu. Bunun dışında 3 şut çekti, %80 pas isabeti sağladı, 4 top çaldı, 2 hava topu kazandı, 10 ikili mücadeleyi kazandı yapabileceği her şeyi yaptı. Jose, 10.5 km ile maçın en çok koşan 3. futbolcusu oldu, %91 pas isabeti sağladı, 3 top çaldı, 1 hava topu kazandı, 8 ikili mücadeleyi kazandı. Bu iki oyuncu dışında sonradan giren Jem’de umutlandırdı. Biraz daha şans bulursa neleri yapıp yapamadığını, ne seviyede olduğunu daha net görürüz. Bilal-Jose bu kadar iyiyken, sezona iyi başlayan Selçuk dönünce Hamza Hamzaoğlu’nun nasıl bir tercih yapacağını merak ediyorum.

Jose-Carole-Denayer 3’lüsünü överken scout ekibinin de, scout ekibinin raporunu dikkate alan teknik heyetin de hakkını vermek lazım. Jose’nin şuana kadar kötü oynadığı maç yok. Denayer aynı şekilde dün yaptığı asistin dışında hızı ve oyun zekasıyla bir çok pozisyonu önledi. Carole, Atletico maçı dışında hep iyiydi dün de ilk yarıda sahanın en çok ikili mücadele kazanan oyuncusuydu. Scout ekibi bu 3 transferle gelecek için umutlandırdı, umarım hep böyle devam ederler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anthony Gill: Türkiye'yi çok seviyorum, harika bir ülke.

Turkish Airlines Euroleague 'in 17. haftasında Anadolu Efes evinde Khimki'yi 101-82 yenerken maçın ardından Rus ekibinde forma giyen Anthony Gill ile konuştum. Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. * YouTube kanalıma abone olursanız sevinirim, teşsekkürler: https://www.youtube.com/channel/UCO8gnfLv80PmDp8dZhn4svQ DAHA İYİ SAVUNMA YAPMALIYIZ İyi başlamak istedik, elimizden geleni yaptık, biliyorsun bir süredir kazanarak geliyorduk ancak Anadolu Efes gerçekten iyi bir takım. Bugün çok iyi oynadılar. Kazanmak için geri geldik ancak yeterli olmadı. Savunmamızı daha iyi yapmalıyız, daha akıllı oynamalıyız. Anadolu Efes karşısında 100 sayı yerseniz kazanamazsınız.  ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARI KAZANMAYA ODAKLANDIK Şu anda play-offlara odaklanmadık sadece önümüzdeki maçları kazanmaya odaklanmış durumdayız. Bunun için çabalayacağız. Daha iyi oynamalı, hem hücumda hem savunmada dengeli olmalıyız. Daha sert defans yapmalıyız.  EFES HARİKA BİR TAKIM

Gökay İravul: Altyapıdan oyuncular çok eksik geliyorlar.

Son yıllarda altyapıdan büyük umutlarla çıkan ancak A Takım seviyesinde tutunamayan isimlerle bu durumun nedenini konuşmaya devam ediyorum. Fenerbahçe altyapısından çıkan Gökay İravul ile konuştum. Altyapıdan çıkan oyuncuların A Takım seviyesine çok eksik geldiğini ifade eden Gökay, oyuncuların daha donanımlı olması gerektiğini ifade etti.  Fenerbahçe altyapısında büyük umutların bağlandığı isimlerden biriydin. Aykut Kocaman döneminde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda da zaman zaman forma şansı bulmuştun ancak sonrası gelmedi. Neden işler yolunda gitmedi, neye bağlıyorsun bu durumu? Evet o dönem iyi şanslar yakaladım. Benim adıma işler iyi de gidiyordu ama maalesef ki şike süreci Fenerbahçe'yi etkilediği gibi maalesef genç oyuncuları da etkiledi. Bu sebeple kiralık gitmeme karar verdik. Fenerbahçe'den Alanyaspor'a gitmiştin ancak Süper Lig seviyesinde kalıcı olamadın. Süper Lig seviyesinde kalamamanın sebepleri neydi? Alanyaspor'da bulunduğum süreçte 1.

Kaspars Kambala: Fenerbahçe kalbimde hep özel bir yerde olacak.

Türkiye’de Anadolu Efes , Fenerbahçe , Aliağa Petkim , Adanaspor ve Türk Telekom formaları giyen Kaspars Kambala 'yla Eurohoops için konuştum. Fenerbahçe ve Anadolu Efes‘te gösterdiği başarılı performanslarla taraftarlar için unutulmaz isimlerden biri haline gelen Kambala, Fenerbahçe’nin kendisi için çok özel bir yerde olduğunu ve takımı hala takip ettiğini söyledi.  Shane Larkin bu sezon senin EuroLeague’deki 41 sayılık rekorunu kırmayı başardı. Bu konuyla ilgili neler söylersin? 41 sayı atarak rekor kırdığım maçın üstünden kaç yıl geçti bilmiyorum ama onurluyum. Bu rekor elbet bir gün birileri tarafından kırılacaktı ve şimdi Anadolu Efes için oynayan bir oyuncu tarafından kırıldı. Bence Larkin çok iyi bir oyuncu ve bu rekoru hakketti. Şimdi rekor onun. Onu izlemekten herkes gibi ben de keyif alıyorum. Çok önemli ve iyi bir oyuncuydun ama bütün kariyerin Avrupa’da geçti. Neden hiç NBA’de oynamadın? Anadolu Efes‘teki performansımın ardından minimum kontrat ile N