Ana içeriğe atla

Konyaspor 1-4 Galatasaray



Galatasaray, ilk iki haftanın en çok şut atan, en çok pas yapan, en çok orta açan, en çok topla buluşan ekibi durumunda olmasına rağmen sadece 1 puan almasından dolayı Konyaspor maçını kesinlikle kazanmak zorundaydı. Çıkan yanlış 11’e rağmen Galatasaray beklediğim gibi önde baskılı oynayarak başladı. Maç ilk 25 dakikada bitebilirdi bu bölümde Galatasaray çok net pozisyonları harcadı. Net pozisyonlar harcanınca, bir türlü 2.gol bulunamayınca futbolun yazılı olmayan kuralı atamana atalar devreye girdi ve Konya beraberliği buldu. Oyunun gidişatı değişebilecekken Kaya’nın Akhisar maçında yaptığı hatayı tekrarlaması Galatasaray’ı yeniden öne geçirdi ki Kaya Akhisar’a karşı da aynı hatayı yapmış olmasaydı büyük ihtimalle şuanda şike imalarıyla dolu birçok yazı okurduk.

İkinci yarı Galatasaray daha çok skoru,oyunu tutmaya çalıştı. Hamza hocanın bir konuda hakkını vermek lazım çok yanlış bir ilk 11 çıkarmasına rağmen oyuncu değişikliklerinde bence başarılıydı. Burada eleştirilecek tek nokta bence Jose 79’da değil, daha erken oyuna girmesi gerekirdi. Emre’de girdikten sonra takımı rahatlattı, Jose’de girdikten sonra takımı çok rahatlattı ki 4. gol de bu ikilinin çok büyük payı var. Golden önce Emre’nin topu kazanışı, Burak’a attığı pas mükemmeldi. Jose’nin Burak’ın önünü açan koşusu mükemmeldi.

Sneijder’e de değinmek lazım attığı 2 muhteşem golün dışında takım 10 kişi kaldıktan sonra sürekli geriye dönmesi, Hakan’a yaptığı yardımlar dün Sneijder gerçekten çok büyük oynadı.

Sabri’nin ilk 3 haftada 3 asist yapması da iyi oldu, moral kazanmıştır onunda adına güzel oldu ama şu var kimse Sabri’yi hücuma çıkmıyor diye eleştirmiyor. Sabri’nin eleştirildiği konu pozisyon almada yaşadığı sıkıntı, geriye dönmemesi, adamını kaçırması gibi konularda eleştiriliyor. Hem Osmanlı maçında hem de Konya maçında bunu biraz aşmış gibi görünse de yine de çok fazla aldanmamak lazım Galatasaray sağ bek alması şart.



Umut ısrarı konusunda Hamza hoca Umut’u takım savunmasına verdiği destekten dolayı oynatıyor büyük ihtimalle ama çok yanlış. Umut takım savunmasına verdiği destek öyle müthiş bir destek değil. Takım savunmasına destekse mesele bence Jose bunu Umut’tan çok daha iyi yapar dün oyuna girdikten sonra takımı rahatlatması bile buna çok büyük bir örnek. Üstelik Jose hücumda da Umut’tan daha etkili olur yine dün 4. golde Burak’ın önünü açmak için yaptığı boş koşu buna örnek. Umarım Hamza hoca bunları görmüştür ve artık gereksiz Umut ısrarını bırakır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vasilije Micic: İyi bir takım oyunu ortaya koyduk.

Turkish Airlines Euroleague 'nin 13. haftasında Ülker Sports Arena' da Türk derbisinde Anadolu Efes , Fenerbahçe Beko 'yu 81-73 yenerken maçın ardından Efes'in yıldız oyuncusu Vasilije Micic ile kısa bir konuşma yaptım.  HERKESİN DAHİL OLMASI ÇOK ÖNEMLİ Bizim için iyi bir maç daha oldu, formumuzu sürdürüyoruz. Bugün iyi bir takım oyunu ortaya koyduk, odaklandık, panik yapmadık dolayısıyla bizi yakalayamadılar bu da önemliydi. Shane Larkin güzel bir ikinci yarı geçirdi. Ayrıca Krunoslav Simon da çok iyi oynadı. Ben bugün çok skor üretemedim ama herkesin katkı vermesi çok önemli bence, bugün de öyle oldu.  Her zaman söylediğim gibi, kaliteli bir takım olduğumuz için her maç farklı biri parlıyor.  FENERBAHÇE İLE OYNAMAYA ALIŞTIK Fenerbahçe Beko iyi bir takım ama bugün biz onlardan iyi oynadık. Onlarla oynamaya da alıştık. Geçen sene onlarla tam 14 defa karşılaştık, bu sene daha şimdiden 3 oldu. Dolayısıyla onlar bize, biz de onlara alıştık. Cumartesi günü

Anthony Gill: Türkiye'yi çok seviyorum, harika bir ülke.

Turkish Airlines Euroleague 'in 17. haftasında Anadolu Efes evinde Khimki'yi 101-82 yenerken maçın ardından Rus ekibinde forma giyen Anthony Gill ile konuştum. Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. * YouTube kanalıma abone olursanız sevinirim, teşsekkürler: https://www.youtube.com/channel/UCO8gnfLv80PmDp8dZhn4svQ DAHA İYİ SAVUNMA YAPMALIYIZ İyi başlamak istedik, elimizden geleni yaptık, biliyorsun bir süredir kazanarak geliyorduk ancak Anadolu Efes gerçekten iyi bir takım. Bugün çok iyi oynadılar. Kazanmak için geri geldik ancak yeterli olmadı. Savunmamızı daha iyi yapmalıyız, daha akıllı oynamalıyız. Anadolu Efes karşısında 100 sayı yerseniz kazanamazsınız.  ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARI KAZANMAYA ODAKLANDIK Şu anda play-offlara odaklanmadık sadece önümüzdeki maçları kazanmaya odaklanmış durumdayız. Bunun için çabalayacağız. Daha iyi oynamalı, hem hücumda hem savunmada dengeli olmalıyız. Daha sert defans yapmalıyız.  EFES HARİKA BİR TAKIM

Gökay İravul: Altyapıdan oyuncular çok eksik geliyorlar.

Son yıllarda altyapıdan büyük umutlarla çıkan ancak A Takım seviyesinde tutunamayan isimlerle bu durumun nedenini konuşmaya devam ediyorum. Fenerbahçe altyapısından çıkan Gökay İravul ile konuştum. Altyapıdan çıkan oyuncuların A Takım seviyesine çok eksik geldiğini ifade eden Gökay, oyuncuların daha donanımlı olması gerektiğini ifade etti.  Fenerbahçe altyapısında büyük umutların bağlandığı isimlerden biriydin. Aykut Kocaman döneminde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda da zaman zaman forma şansı bulmuştun ancak sonrası gelmedi. Neden işler yolunda gitmedi, neye bağlıyorsun bu durumu? Evet o dönem iyi şanslar yakaladım. Benim adıma işler iyi de gidiyordu ama maalesef ki şike süreci Fenerbahçe'yi etkilediği gibi maalesef genç oyuncuları da etkiledi. Bu sebeple kiralık gitmeme karar verdik. Fenerbahçe'den Alanyaspor'a gitmiştin ancak Süper Lig seviyesinde kalıcı olamadın. Süper Lig seviyesinde kalamamanın sebepleri neydi? Alanyaspor'da bulunduğum süreçte 1.