Ana içeriğe atla

Cedi Osman: Seneye farklı bir LeBron James olacaktır.

cedi osman
NBA'de Cleveland Cavaliers forması giyen milli oyuncu Cedi Osman ile 18 Nisan 2019'da yaptığım röportajı buraya yüklemek istedim. Milli takımın Dünya Şampiyonası'ndaki şansını, NBA'de geçirdiği sezonu ve diğer konuları konuşmuştuk. 

ABD'ye dönüş tarihin belli mi?
Şu anlık Türkiye’deyim, Amerika’ya dönmeyeceğim. Dünya Şampiyonası öncesi A Milli Basketbol Takımımız ile temmuz ayında bir Amerika yolculuğum olacak.

Cleveland Cavaliers ile geçirdiğin sezonu nasıl değerlendiriyorsun?
Takım olarak sezonu her ne kadar iyi bitiremesek bile benim açımdan her şeyin güzel olduğunu söyleyebilirim. Elbette ekip olarak daha iyi noktalara gelebilirdik, fakat bireysel olarak baktığımda başarılı bir sezon oldu.

LeBron James ile dostluğunuz basketbolseverlerin radarında. LeBron'un play-off dışı kalması hakkında neler söylersin?
Play-off dışında kalmaya alışık olmayan bir oyuncu. Eminim seneye daha farklı bir Los Angeles Lakers ve daha farklı bir LeBron James olacaktır. Bu sene hem sakatlıklar hem de takas sonrası şanssızlıklar onları takım olarak etkiledi.


Anadolu Efes'in Barcelona önündeki performansını ve Euroleague şampiyonluğu açısından şansını nasıl değerlendiriyorsun?
Sinan Erdem’de atmosfer gerçekten çok güzeldi. Çok iyi bir maç oldu. Hakikaten tebrik etmek gerekir. İnşallah Final Four’a kadar giderler. Hiçbir zaman belli olmaz, sonuçta Final Four’a gittikten sonra bir maç oynayacaklar. Maç maç düşünmeliler. Ergin Ataman ve takım çok iyi durumda. Bunu değerlendireceklerdir. Final Four’a kaldıktan sonra her şey mümkün.

Milli takımın 2019 Dünya Şampiyonası'ndaki şansını nasıl değerlendiriyorsun?
2019 Dünya Şampiyonası’nda zorlu bir gruptayız. Ancak biz olması gerektiği gibi maç maç düşüneceğiz. Amerika Birleşik Devletleri karşısında da maksimum raddede şansımızı deneyeceğiz. Gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz.

Bireysel idmanlarını sürdürüyor musun?
Şu an tamamen istirahat halindeyim. Vücuduma iyi bakıyorum, fakat antrenmanlara henüz başlamadım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anthony Gill: Türkiye'yi çok seviyorum, harika bir ülke.

Turkish Airlines Euroleague 'in 17. haftasında Anadolu Efes evinde Khimki'yi 101-82 yenerken maçın ardından Rus ekibinde forma giyen Anthony Gill ile konuştum. Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. * YouTube kanalıma abone olursanız sevinirim, teşsekkürler: https://www.youtube.com/channel/UCO8gnfLv80PmDp8dZhn4svQ DAHA İYİ SAVUNMA YAPMALIYIZ İyi başlamak istedik, elimizden geleni yaptık, biliyorsun bir süredir kazanarak geliyorduk ancak Anadolu Efes gerçekten iyi bir takım. Bugün çok iyi oynadılar. Kazanmak için geri geldik ancak yeterli olmadı. Savunmamızı daha iyi yapmalıyız, daha akıllı oynamalıyız. Anadolu Efes karşısında 100 sayı yerseniz kazanamazsınız.  ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARI KAZANMAYA ODAKLANDIK Şu anda play-offlara odaklanmadık sadece önümüzdeki maçları kazanmaya odaklanmış durumdayız. Bunun için çabalayacağız. Daha iyi oynamalı, hem hücumda hem savunmada dengeli olmalıyız. Daha sert defans yapmalıyız.  EFES HARİKA BİR TAKIM

Gökay İravul: Altyapıdan oyuncular çok eksik geliyorlar.

Son yıllarda altyapıdan büyük umutlarla çıkan ancak A Takım seviyesinde tutunamayan isimlerle bu durumun nedenini konuşmaya devam ediyorum. Fenerbahçe altyapısından çıkan Gökay İravul ile konuştum. Altyapıdan çıkan oyuncuların A Takım seviyesine çok eksik geldiğini ifade eden Gökay, oyuncuların daha donanımlı olması gerektiğini ifade etti.  Fenerbahçe altyapısında büyük umutların bağlandığı isimlerden biriydin. Aykut Kocaman döneminde Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda da zaman zaman forma şansı bulmuştun ancak sonrası gelmedi. Neden işler yolunda gitmedi, neye bağlıyorsun bu durumu? Evet o dönem iyi şanslar yakaladım. Benim adıma işler iyi de gidiyordu ama maalesef ki şike süreci Fenerbahçe'yi etkilediği gibi maalesef genç oyuncuları da etkiledi. Bu sebeple kiralık gitmeme karar verdik. Fenerbahçe'den Alanyaspor'a gitmiştin ancak Süper Lig seviyesinde kalıcı olamadın. Süper Lig seviyesinde kalamamanın sebepleri neydi? Alanyaspor'da bulunduğum süreçte 1.

Kaspars Kambala: Fenerbahçe kalbimde hep özel bir yerde olacak.

Türkiye’de Anadolu Efes , Fenerbahçe , Aliağa Petkim , Adanaspor ve Türk Telekom formaları giyen Kaspars Kambala 'yla Eurohoops için konuştum. Fenerbahçe ve Anadolu Efes‘te gösterdiği başarılı performanslarla taraftarlar için unutulmaz isimlerden biri haline gelen Kambala, Fenerbahçe’nin kendisi için çok özel bir yerde olduğunu ve takımı hala takip ettiğini söyledi.  Shane Larkin bu sezon senin EuroLeague’deki 41 sayılık rekorunu kırmayı başardı. Bu konuyla ilgili neler söylersin? 41 sayı atarak rekor kırdığım maçın üstünden kaç yıl geçti bilmiyorum ama onurluyum. Bu rekor elbet bir gün birileri tarafından kırılacaktı ve şimdi Anadolu Efes için oynayan bir oyuncu tarafından kırıldı. Bence Larkin çok iyi bir oyuncu ve bu rekoru hakketti. Şimdi rekor onun. Onu izlemekten herkes gibi ben de keyif alıyorum. Çok önemli ve iyi bir oyuncuydun ama bütün kariyerin Avrupa’da geçti. Neden hiç NBA’de oynamadın? Anadolu Efes‘teki performansımın ardından minimum kontrat ile N